U susret praznicima – Dobročinstvo za solidarnost

Dobrotvorni Bazar (IWC Charity Bazaar) koji je održan juče, 3. decembra u hotelu Hyatt Regency Beograd okupio je preko 2000 posetilaca, kao i predstavnike gotovo 30 svetskih zemalja.

IWC Charity Bazaar je multikulturalni događaj koji okuplja tridesetak stranih ambasada iz Beograda koje predstavljaju zemlje širom sveta. Svaka ambasada imala je svoj ukrašen štand, gde je izlagala i prodavala hranu, umetničke i zanatske predmete i druge proizvode jedinstvene za njenu kulturu. Pored toga, održan je i uzbudljiv kulturni program u koji su bili uključeni dečiji horovi, uključujući mnoge predstave nacionalnog plesa iz zemalja učesnica.

Međutim, pored raznolikosti programa, svi su se okupili oko važne misije – sav prihod od događaja biće usmeren ka projektima koji pomažu ženama u vunerabilnim situacijama u Srbiji. Toj plemenitoj inicijativi, priključila se i kompanija DDOR koja je, na poziv Ambasade Republike Italije priložila slatkiše i vino za prodaju na štandu italijanskog diplomatskog predstavništva u Beogradu.

 

 

 

 

 

 

 

Od 2011. godine, IWC je prikupio preko 650.000 evra za finansiranje velikog broja projekata koji pomažu deci, ženama i muškarcima u nevolji. Pružanje podrške njima leži u srcu dobrotvornog rada IWC-a.

Pružanje podrške leži i u srcu kompanije DDOR. Podsetimo, ove godine u susret novogodišnjim praznicima, DDOR je opredelio sredstva za novogodišnju trpezu korisnicima Narodnih kuhinja u gotovo 30 gradova Srbije.

U saradnji sa Crvenim krstom Vojvodine, Beograda i Niša, DDOR osiguranje obogatiće obroke za više od 11 hiljada korisnika.