Završen poljoprivredni sajam: Bezbednost traktorista prioritet u DDOR-u

Međunarodni poljoprivredni sajam, održan od 18. do 23. maja, okupio je više od 1200 izlagača iz 40 zemalja, a prema evidenciji Novosadskog sajma, poseta je premašila prošlogodišnju.  Ove godine 91. međunarodni poljoprivredni sajam, nosilac oznake „Najbolje iz Vojvodine“ imao je snažnu podršku Evropske unije koja je bila Partner priredbe, a u toku šest dana održani su svi do sada poznati segmenti najvećeg događaja posvećenog agraru, na ovim prostorima, bilo je i noviteta  – Paviljon Evropske unije u Hali 1, Bio-bašta u Urbanom salašu.

DDOR osiguranje ovde godine na Sajmu je nastupio sa Agencijom za bezbednost u saobraćaju kroz kampanju „Ura(zu)mi se” koja pre svega promoviše bezbednu upotrebu poljoprivredne mehanizacije.

U poslednjih deset godina, saobraćajne nezgode u kojima su učestvovali traktori u Republici Srbiji rezultovale su smrću preko 350 traktorista, dok je više od 2.000 osoba povređeno. Ovi uznemirujući podaci jasno ukazuju na hitnost preduzimanja efikasnih mera kako bismo zaštitili živote poljoprivrednika.

U skladu s tim, Agencija za bezbednost saobraćaja i DDOR osiguranje predstavili su ovu važnu kampanju kako bi istakli značaj bezbednosti vozača traktora. Ova akcija predstavlja deo posvećenosti DDOR osiguranja ka stvaranju sigurnijeg okruženja za sve poljoprivrednike i vozače traktora.