DDOR na IV CEDEF međunarodnom energetskom Forumu

DDOR na IV CEDEF međunarodnom energetskom Forumu

DDOR Novi Sad je predstavljao Dr Maurizio Valla, pomoćnik generalnog direktora za marketing i prodaju


U Vrnjačkoj banje je Održan Četvrti CEDEF međunarodni energetski Forum VODA – ENERGIJA, EFIKASNOST I ODRŽIVOST U JIE

 FORUM OKUPIO BROJNE PREDSTAVNIKE ZEMALJA EVROPE OKO KLJUČNE TEME DANAŠNJICE – VODE!

Četvrti međunarodni CEDEF energetski forum su, pred oko 300 učesnika, otvoriliprof. dr Zorana Mihajlović, ministar razvoja, energetike i zaštite životne sredine Republike Srbije i dr Željko Kovačević, ministar energetike, industrije i rudarstva Republike Srpske. Forum je bio prilika i za održavanje bilateralnog sastanka ministara. Ministar Mihajlović se takođe susrela i sa predstavnicima Klasera Futura, delegacijom Parlamenta Poljske i predstavnicima Ambasade Poljske i Ambasade Mađarske u Srbiji. Forum je okupio ključne igrače u domenu hidroenergije, energetske efikasnosti i tretmana otpadnih voda iz brojnih zemalja: Srbija, Italija, Republika Srpska, Slovenija, Češka, Poljska, Mađarska, Makedonija, Belgija, Rusija, Crna Gora i mnoge druge.

I naša Kompanija dala je svoj doprinos tebmi i Forumu, kao jedina osiguravajuća kuća u Srbiji koja je prepoznala ne samo važnost teme nego i povezanost  ove oblasti i osiguranja.DDOR Novi Sad je predstavljao Dr Maurizio Valla, pomoćnik generalnog direktora za marketinmg i prodaju. Ovom prilikom prezentujući temu, izjavio je da hidroenergija predstavlja najveći izvor obnovljive energije na svetu, budući da obezbeđuje gotovo jednu petinu električne energije u svetu. “Važno je pomenuti i solarne panele kojima predstoji svetla budućnost, zato što ne proizvode štetne materije prilikom proizvodnje električne energije, a efikasnost im je velika zbog količine energije koja pada na površinu zemlje. Ulaganje u obnovljive izvore energije su značajne investicije ali svakako ne i bez rizika. DDOR NOVI SAD je prva osiguravajuća kompanija kod nas koja je prepoznala važnost ovakvih projekata te jedina nudi osiguranje mini elektrana, solarnih panela i razvija ponudu za osiguranje vetro-parkova. Svi ovi sistemi izloženi su prirodnim silama, jakom vetru, kiši, gradu, požaru, lomljenju, te je osiguranje glavni način obezbeđenja ulaganja, odnosno prihoda”, istakao je Valla.

S obzirom na to da je partner ovogodišnjeg CEDEF Foruma Italija, a ističući značaj Italijanskih investitora i saradnju dve zemlje naročito u okviru iskorišćenja potencijala voda Srbije,Marco Leoneekonomski sekretar Ambasade Italije u Srbiji je pozdravio skup u ime italijanskog ambasadora, zahvalio se CEDEF-u što je organizovao Forum i izrazio nadu da će ovakvi skupovi dodatno doprineti još čvršćoj saradnji Italije i Srbije.