SARADNJA DDOR OSIGURANJA, VIP FONDA, AUSTRIJSKOG POLJOPRIVREDNOG KLASTERA I ZADRUŽNOG SAVEZA VOJVODINE

U okviru 83. Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu, 19. maja 2016, u velikoj Sali Kongresnog centra ”Master”održana je Konferencija pod nazivom „ŠANSA ZA AGROBIZNIS – PUT KROZ IPARD FONDOVE“.

Generalni direktor kompanije "DDOR Novi Sad" dr Giorgio Marchegiani na konferenciji „Šansa za agrobiznis - put kroz IPARD fondove“.

Generalni direktor kompanije “DDOR Novi Sad” dr Giorgio Marchegiani na konferenciji „Šansa za agrobiznis – put kroz IPARD fondove“.

Kako u drugoj polovini 2016. godine poljoprivrednici u Srbiji mogu da očekuju prvi poziv za korišćenje evropskih IPARD fondova, VIP Fond, Austrijski poljoprivredni klaster i Zadružni savez Vojvodine preuzeli su inicijativu da zajedno rade na promociji ovih fondova među individualnim poljoprivrednicima, udruženjima i kompanijama. Pridružio im se pružajući organizacionu podršku i DDOR NOVI SAD.

Konferencija je imala za cilj da odgovori na mnoga pitanja u vezi sa IPARD fondovima, i samo je prva u nizu. U narednih nekoliko meseci biće održano više radionica širom Srbije, kao i studijska poseta Austriji.

Uz brojne eminentne predstavnike Evropske unije, nekoliko ministarstava Republike Srbije, Austrijskog saveznog ministarstva poljoprivrede, šumarstva, životne sredine i vodoprivrede, Trgovinskog odeljenja pri Ambasadi Austrije, banaka, Garancijskog fonda AP Vojvodine i Zadružnog saveza, generalni direktor DDOR Osiguranja dr Giorgio Marchegiani izneo je ključne činjenice o DDOR-ovom programu podržavanja razvoja srpske poljoprivrede.
Izuzetno je važno da da svi zainteresovani budu informisani o tome šta su IPARD fondovi kako bi oni na najbolji mogući način bili iskorišćeni za unapređenje domaće proizvodnje, izgradnju proizvodnih i skladišnih kapaciteta i kako bi naši proizvođači postali konkurentniji na domaćem, ali i evropskom tržištu.