WEB STRANICA DDOR-a NOVI SAD NAJBOLJA U SRBIJI I MEĐU FINALISTIMA U REGIONU, U KATEGORIJI OSIGURAVAČA

Web stranica Zavarovalnice Tilia najbolja je stranica u kategoriji osiguravača u regiji. U kategoriji agencija za zastupanje i posredovanje u osiguranju te portala koji nude uslugu uspoređivanja cena i ugovaranja proizvoda u osiguranju, najbolja web stranica je Wiz.si Adriatic Slovenice, a u kategoriji institucija tržišta osiguranja web stranica Udruženja osiguravača Srbije.

Dobitnici priznanja-web takmkičenjeDobitnici priznanja sa direktorom Instituta za osiguranje Nikolom Milijevićem i članom žirija Damirom Plejićem iz studija Revolucija.


U okviru 16. Regionalne konferencije „Informatička i komunikacijska tehnologija i osiguranje – ICTI 2015“ u Osijeku su 29. maja su svečano proglašene i nagrađene najbolje web stranice u oblasti osiguranja.Regionalno takmičenje za najbolje internetske stranice u osiguranju i srodnim delatnostima organizovali su Institut za osiguranje i časopis Svijet osiguranja iz Zagreba.

Cilj takmičenja bila je afirmacija online poslovanja, promovisanje novih tehnologija i pridonošenje boljoj informiranosti korisnika osiguranja.

Učestovali su društva i fondovi iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, Slovenije i Srbije. U svakoj kategoriji odabrano je troje finalista, osim u kategoriji Društava za osiguranje i reosiguranje, gdje je, zbog velikog broja prijavljenih i prilično sličnih ukupnih bodova, odabrano petoro finalista.

Ostali finalisti su: Croatia zdravstveno osiguranje d.d., Zavarovalnica Triglav d.d. i Allianz Zagreb d.d.